pianodays2020.jpg

PianoDays2020 eerste wapenfeit van Cultuurregio Noordrand

woe 26 feb 2020

Begin deze maand kondigden dertien gemeenten uit de Noordrand aan dat ze de handen in mekaar slaan voor een sterker cultuurbeleid. Het eerste concrete project van het nieuwe samenwerkingsverband Cultuurregio Noordrand laat niet lang op zich wachten. Binnen enkele dagen start het gloednieuwe muziekfestival PianoDays2020.

Het pianofestival loopt van 1 tot en met 29 maart Er vinden meer dan 60 muzikale, literaire en educatieve activiteiten plaats verspreid over de Noordrand. Daaraan werken culturele partners, scholen en academies mee uit Grimbergen, Kampenhout, Kapelle-op-den-Bos, Machelen, Meise, Opwijk, Steenokkerzeel, Vilvoorde, Wemmel en Zaventem.

”We proberen niet alleen een culturele rol op te nemen, maar ook een sociale en maatschappelijke rol. Meer nog: we willen een motor zijn die verbindt", leg Philip Roosen, de voorzitter van Cultuurregio Noordrand, uit. "Een motor die enerzijds mensen met elkaar verbindt, wat eigen is aan cultuur. Maar die tegelijk cultuur met andere domeinen gaat verbinden zoals erfgoed, onderwijs en toerisme."

PianoDays2020 schenkt bijzondere aandacht aan intieme concertlocaties (Villa Beverbos Wemmel, Labo Café Kampenhout) en bijzonder erfgoed (Eldorado Humbeek, de Oude Pastorie Kapelle-op-den-Bos, Oud cultuurhuis Meise, Klooster Opwijk). Het festival wordt nu zondag 1 maart afgetrapt met een muzikale en literaire fietsroute. Er zijn pianoconcerten om 11, 14 en 16 uur verspreid over de Noordrand. Tussendoor fiets je van het ene naar het andere concert. Meer informatie vind je op www.ccstrombeek.be/pianodays2020 .