brandweer_2.png

PIVO Asse organiseert voortaan selectie kandidaat-brandweerlui

din 8 sep 2015

Begin oktober organiseert het provinciaal opleidingscentrum voor de brandweer in Asse de eerste selectieproef voor kandidaat-brandweerlui. Vroeger organiseerde elke brandweerdienst een eigen selectie, maar door de hervorming komt daar nu verandering in. 

"Wie brandweerman of vrouw wil worden, moet zijn eerste testen in het PIVO afleggen”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor het PIVO.  “Men kan er een federaal geschiktheidsattest behalen waarmee men nadien bij een korps van de zone Vlaams-Brabant West of een andere zone terecht kan. Na het slagen voor bijkomende selectieproeven in de zone zelf kan men dan aan de slag als vrijwilliger of beroeps en kan men ook de opleiding starten in het PIVO”, verduidelijk Dehaene.

Om het federaal geschiktheidsattest te krijgen, moet je 18 jaar oud zijn, in het bezit zijn van een rijbewijs B en moet je slagen voor een competentietest, een operationele handvaardigheidstest en lichamelijke geschiktheidsproeven. De inschrijvingen lopen nog tot 30 september. De eerste proeven worden afgewerkt op 1 en 3 oktober. Meer info vind je op www.pivo.be.