Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Plantenpaleis in Plantentuin Meise schittert weer

Plantenpaleis in Plantentuin Meise schittert weer

Vanmorgen hebben Vlaams ministers Philippe Muyters en Ben Weyts het vernieuwde Plantenpaleis in de Plantentuin van Meise officieel ingehuldigd. Dat is een eerste, belangrijke stap in het masterplan van de Vlaamse Overheid voor de Plantentuin.

Na jaren van grote verbouwingen schittert één van de grootste publieke tropische serres van Europa weer in zijn volle glorie. En dat is nog maar het begin van nog veel grotere renovatieplannen van de Vlaamse overheid. Het Masterplan houdt een volledige renovatie in van het domein en de gebouwen tegen 2026 met onder meer twee bezoekerscentra, de aanleg van verschillende thematische tuinen, een gloednieuw serrecomplex voor onderzoek en conservatie en een houtmuseum. 

In de Plantentuin zijn ze zo blij met die plannen, dat ze dat negen zondagen lang vieren. Vanaf vandaag tot en met 26 november zullen niet alleen de temperaturen, maar ook de sfeer tropische waarden bereiken in het Plantenpaleis. Van Afrikaanse hapjes tot Zuid-Amerikaanse muziek ... de tropen komen naar je toe.