Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Politie en parket verhogen controles op naleving coronamaatregelen

Politie en parket verhogen controles op naleving coronamaatregelen

De politiezones in onze regio en het parket van Halle-Vilvoorde gaan vanaf volgende week extra controleren op de naleving van de nieuwe, verstrengde coronamaatregelen. Federaal minister van Justitie Vincent Van Quickenborne heeft dat gevraagd aan de politie en alle parketten in ons land.

 

Tijdens de eerste golf heeft het parket van Halle-Vilvoorde meer dan 4.000 processen-verbaal verwerkt. De komende weken wordt de controle op de verstrengde maatregelen opnieuw opgedreven. De politiezones en het parket stellen drie prioriteiten. “We gaan toezien op de mondmaskerplicht op het opebaar vervoer, op het samenscholingsverbod en het sluitingsuur voor cafés en restaurants”, verduidelijkt Ine Van Wymersch, procureur des Konings van het parket van Halle-Vilvoorde.

Het parket van Halle-Vilvoorde heeft daarnaast een specifieke opdracht gekregen. “Reizigers die toekomen op Brussels Airport en het Passenger Locator Form niet invullen, worden de toegang tot het grondgebied geweigerd”, vult Van Wymersch aan.
 

Meer hierover vanavond in ons nieuws.