Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Politie houdt stiptheidsacties: opletten voor files en boetes

Politie houdt stiptheidsacties: opletten voor files en boetes

Opgelet voor wie vandaag de baan op moet. In heel het land houden politiezones vandaag stiptheids- en controleacties. Daarmee protesteren ze tegen wijzigingen in hun statuut, het dossier rond transmigratie en het geweld tegen agenten.

De politievakbonden roepen agenten op om tussen 6u00 en 8u30 extra controles uit te voeren. Dat kan gaan van alcoholcontroles tot controles van boorddocumenten, enz. Flitscontroles gebeuren sowieso. Bedoeling is om het om tal van plaatsen het verkeer op  te houden.

In Vlaams-Brabant ligt de stakingsbereidheid hoog. Heel wat politieagenten in de regio zijn verbolgen over de vervroegde vrijlating van één van de moordenaars van Kitty Van Nieuwenhuysen, de agente die in Alsemberg werd doodgeschoten tijdens een interventie.

Ook de aanpak van het transmigratiedossier zit de politieagenten hoog. Zo zouden agenten bij de opvang van opgepakte transmigranten in het centrum 127bis in Steenokkerzeel in onveilige omstandigheden moeten werken. Ook tegen de vele extra taken protesteren de agenten vandaag.

Zowel de lokale als de federale politie neemt deel aan de actie.