vlcsnap-2015-03-13-13h43m04s181.png

Politie KASTZE gebruikt sociale media om bendes te klissen

vrij 13 maa 2015

De politie van de zone Kampenhout-Steenokkerzeel-Zemst gebruikt intensief sociale media om rondtrekkende dievenbenden te klissen.

De politiezone KASTZE werkt al enkele jaren hard om het aantal woninginbraken terug te dringen. Maar ondanks de verschillende acties nam de voorbije maanden het aantal woninginbraken opnieuw toe. Via sociale media wil de politiezone de pakkans van dieven nu verhogen.

“De bedoeling is om ook de burgers in te schakelen. Uit onderzoek blijkt dat 8 op de 9 getuigen een verdachte handeling niet aangeven. Als burgers alerter en sneller reageren, kunnen er dus een pak meer dieven geklist worden”, verduidelijkt Filip Vansteenbergen van de politiezone KASTZE.

Daarom wordt alle belangrijke informatie in verband met een diefstal meteen ook op Facebook geplaatst. “Op die manier hopen we snel getuigen te vinden van een inbraak. Ook maken we de volgers duidelijk wat er vaak gestolen wordt en op welke manier inbrekers zich een toegang tot de woning verschaffen. Op die manier kunnen de lezers ook hun eigen huis beter beveiligen”, vertelt Vansteenberghen.