uber.jpg

Politie klist vijftal Uberchauffeurs in Zaventem

din 14 apr 2015
Het parket van Halle-Vilvoorde bevestigt dat er Uberchauffeurs aan het werk zijn op en rond de luchthaven van Zaventem. Vorige week zijn tijdens een routinecontrole van de luchthavenpolitie een vijftal wagens in beslag genomen van chauffeurs die samenwerken met Uber.
 
 

De voorbije week hebben de politiediensten verschillende Uberchauffeurs betrapt rond de lucthhaven van Zaventem. Gilles Blondeau, woordvoerder van het parket van Halle-Vilvoorde, spreekt van een recent fenomeen. 'De politiediensten hebben moeten vaststellen dat er verschillende Uberchauffeurs niet over de nodige vergunningen beschikten om conform een Vlaams decreet eigenlijk personenvervoer te mogen exploiteren.'
 
De politie nam telkens de wagens in beslag en daarbovenop riskeren betrapte chauffeurs zware straffen voor de politierechtbank. 'De straffen gaan van acht dagen tot drie maanden gevangenisstraf, en er staan ook geldboetes op van 500 tot 10.000 euro en daar kan dan uiteraard ook nog is de verbeurdverklaring van het voertuig zelf bijkomen,' aldus Blondeau.