Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Politie rolt bende autodieven op

Politie rolt bende autodieven op

De politiezone Zennevallei heeft afgelopen week vier personen opgepakt die verdacht worden van verschillende autodiefstallen. Ze waren actief in Beersel, Halle, Sint-Pieters-Leeuw, Vilvoorde en Machelen.

Sinds augustus werden verschillende voertuigen gestolen in de politiezone Zennevallei. “De daders hadden het specifiek gemunt op een bepaald type SUV van het merk Toyota”, verduidelijkt woordvoerder van de politiezone Anneleen Adang. “Door onder meer de inzet van ANPR-camera’s kwamen onze speurders al snel een verdachte op het spoor. Het gaat om een 23-jarige persoon uit Sint-Pieters-Leeuw.” Na verder onderzoek konden nog enkele medeverdachten geïdentificeerd worden.

De bende was onder andere actief in Beersel, Halle, Sint-Pieters-Leeuw, Vilvoorde, Machelen en Brussel. “Ze worden gelinkt aan dertien effectieve diefstallen en twee pogingen”, vervolgt Adang. Afgelopen week voerde de politie huiszoekingen uit in Sint-Pieters-Leeuw, Halle en Vilvoorde. Daarbij werden twee voertuigen en een grote som cash in beslag genomen. Vier personen werden opgepakt. Het gaat om twee 23-jarige inwoners van Sint-Pieters-Leeuw, een 35-jarige persoon uit Vilvoorde en één persoon van 45 jaar zonder geldige verblijfplaats. De onderzoeksrechter heeft de verdachten onder aanhoudingsmandaat geplaatst.​

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

VIVA! Feestspecial Botanica Veltem

Bij tuincentrum Botanica uit Veltem kan je inspiratie opdoen voor de feestdagen op hun prachtige kerstmarkt.

VIVA! Wijnen: Op wijnuitstap met RINGtv

Van 3 tot 5 december vindt in Court-Saint-Etienne opnieuw het Salon Saint-Vincent du Vin et du Fromage plaats. Begin november trokken de kijkers van RINGtv naar een soortgelijke wijnbeurs in Spy. Voorts brengen we een bezoek aan het Domaine Viticole du Chenoy, het levende bewijs dat België...

VIVA! Feestspecial Valentino Schepdaal

Sinterklaas brengt een bezoek aan Valentino Chocolatier in Schepdaal. Hij ontdekt er hoe de chocoladen figuurtjes gemaakt worden.

NIEUWS 26/11/2021

Bekijk hier het nieuws van vrijdag 26 november.