drugsbende_overijse.png

Politie rolt drugsbende op met opslagplaats in Overijse

vrij 6 jan 2023

De federale gerechtelijke politie van Oost-Vlaanderen heeft een internationale drugsbende opgerold die via postpakketten en vrachtwagens mogelijk meer dan vier ton drugs naar ons land heeft gesmokkeld. De drugs werden verzameld in een opslagplaats in Overijse en werden van daaruit verdeeld.

Via postpakketten smokkelde de bende zo’n 4.000 kilo aan hasj en cannabis vanuit Spanje naar ons land, goed voor een straatwaarde van bijna vier miljoen euro. “De pakketten varieerden van vijf tot tien kilogram, zodat het telkens kleine transporten waren,” weet Patrick Willockx van de federale politie Oost-Vlaanderen.

Bij één van de transporten liep het fout op de luchthaven in Zaventem en zo ging de bal aan het rollen. Het onderzoek leidt naar een broer en zus uit het Gentse. Zij huurden een opslagbedrijf in Overijse om de drugs van daaruit te verdelen. Naast drugs en cash geld neemt de politie daar bij een huiszoeking ook wagens en verboden wapens in beslag. “We wisten dat er een paar kopstukken niet aanwezig zouden zijn bij die huiszoeking, maar door een goede samenwerking met de Spaanse en Tsjechische politie zijn twee vermoedelijke kopstukken ook opgepakt, in Tsjechië.”

In ons land zijn nog eens zeven mensen opgepakt. De meesten van hen zijn van Chinese origine. Vier verdachten blijven voorlopig in de cel.