Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Politie sluit café dat coronaregels niet naleeft: “Meeste horecazaken zijn wel in orde”

Politie sluit café dat coronaregels niet naleeft: “Meeste horecazaken zijn wel in orde”

De politiezone Zennevallei heeft woensdagnacht een café gesloten omdat de coronamaatregelen er niet werden nageleefd. Drie andere cafés kregen een waarschuwing. Sinds de verstrenging van de maatregelen ziet de politie extra toe op de naleving ervan, onder meer op vraag van de burgers.

De Veiligheidsraad besliste maandag om de coronamaatregelen opnieuw te verstrengen. “Burgers maakten zich zorgen over het niet respecteren van de opgelegde maatregelen en vroegen een verhoogd toezicht van de lokale politie”, verklaart korpschef Mark Crispel. “ We willen geen heksenjacht ontketenen, maar om de strijd tegen het coronavirus aan te gaan, zijn controles toch belangrijk.” De politiezone Zennevallei stelde afgelopen week een dertigtal processen-verbaal op.

Woensdagnacht werd een café gesloten omdat de coronaregels er niet werden nageleefd. Drie andere cafés kregen een geschreven waarschuwing. “In horecazaken gelden heel wat regels, zoals de registratieplicht en mondmaskerplicht voor de uitbater en de bediening”, aldus de korpschef. “De meeste horecazaken doen hun uiterste best om de maatregelen na te leven. Een tiental zaken die ook gecontroleerd werden, waren wel in orde.”

De stad Halle schakelt ondertussen coronawachters in. Ze vullen het werk van de politie aan en sensibilseren mensen over de regels, zoals het dragen van een mondmasker, afstand houden en het volgen van de juiste looprichting.