klusjesman.jpg

Politie waarschuwt voor malafide klusjesmannen

5 jaar geleden

De politiezone Kastze waarschuwt inwoners van Kampenhout, Steenokkerzeel en Zemst voor malafide Engelse klusjesmannen. Ook in buurgemeenten Haacht, Keerbergen en Keerbergen waren ze de voorbije weken erg actief.

Het fenomeen van Engelse klusjesmannen is al langer gekend. De voorbije weken hebben ze op tal van adressen aangebeld. “Ze bieden klusjes tegen lage prijzen aan, maar zodra er betaald moet worden, valt het bedrag een stuk hoger uit.” waarschuwt de politie.

Volgens de naburige politiezone van Boortmeerbeek, Haacht en Keerbergen gaan de klusjesmannen agressief te werk als een slachtoffer niet wil betalen en schuwen ze intimidatie, geweld en afpersing niet. De klusjesmannen zijn volgens de politie te herkennen aan hun eenvoudige folders, gebrek aan offertes en typisch Ierse accent.

Meestal gaat het over twee mannen van eind de twintig, soms drie, die van deur tot deur bellen om hun diensten aan te bieden. “Dat kan gaan van een dak- en gevelreiniging, over het herstellen van daken en schoorstenen, het aanleggen van opritten tot zelfs het onderhouden van tuinen," zegt de politie, die vraagt om niet in te gaan op de voorstellen en de politie te verwittigen.