verdachte_facturen.jpg

Politie zoekt verdachte van bende die facturen vervalst

din 4 nov 2014

Politie en parket zijn op zoek naar een verdachte die deel uitmaakt van een bende die op grote schaal facturen vervalst.  Klanten van verschillende bouwbedrijven uit Ternat en Affligem werden de voorbije maanden het slachtoffer van de fraudeurs.  

Onder meer klanten van R&S uit Affligem, Carro-Bel in Ternat, beiden gespecialiseerd in chapewerkzaamheden,  en het meubelbedrijf Marc Segers uit Ternat werden het slachtoffer van oplichters. De klanten kregen een vervalste factuur waarop het rekeningnummer werd aangepast waardoor ze het verschuldigde bedrag op een rekening stortte van de fraudeurs.

Politie en parket zijn de daders op het spoor. Het gros van hen komt uit Afrika. Intussen heeft de politie ook beelden verspreid van één van de verdachte.  Op de beelden is te zien hoe de man de stand van de rekeningen controleert.  Hij is wellicht één van de bendeleiders. 

De man is van Afrikaanse afkomst, is ongeveer 1m75 groot en is tussen 30 en 40 jaar jong.  Hij heeft een baard en draagt een bril. Als u de man herkent of meer info heeft, bel dan naar de speurders op het nummer  0800 30 300. Tips zijn ook welkom via opsporingen@politie.be.  Meer info vind je op www.politie.be

Op 26 september deed Jimmy De Breucker, de zaakvoerder van één van de getroffen bouwbedrijven uit Ternat , het volledige verhaal op RINGtv.  

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"22199","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"345","width":"610"}}]]