politievima2.jpg

Politieachtervolging in Ternat en Dilbeek na gewapende overval in Brussel

zat 21 maa 2015
Drie jonge mannen hebben vanmorgen een gewapende overval gepleegd in Brussel en reden daarna weg. Langs de E40, tussen Ternat en Groot-Bijgaarden, vluchtten de daders de bosjes in voor de politie. Die kon hen even later oppakken. Dat meldt het Brusselse parket.
 
 
 

 

 

 

De daders overvielen om 7u15 een Delhaize-winkel in het centrum van Brussel. Ze waren gemaskerd en hadden kalasjnikovs bij zich, maar ze hebben niet gecshoten. De daders gingen aan de haal met alcohol, sigaretten en de inhoud van de kassa en vluchtten weg in een voertuig met Franse nummerplaat. De politie kon hen meteen achtervolgen.

De overvallers reden de Brusselse Ring op richting Ternat, maar daar keerden ze terug. Ter hoogte van Dilbeek hebben de verdachten hun voertuig achtergelaten en de vlucht te voet verdergezet. De kalasjnikovs hebben ze in het voertuig achtergelaten. 

In Dilbeek hebben de verdachten een ander voertuig gestolen. De Lokale Politie Brussel-Hoofdstad-Elsene en de Lokale Politie Brussel-West hebben dit voertuig kunnen tegenhouden in Sint-Agatha-Berchem, en de drie verdachten zijn aangehouden.

De drie jongemannen zijn 19, 21 en 22 jaar oud en wonen in Molenbeek. Ze zijn ter beschikking gesteld van het parket te Brussel, dat een onderzoeksrechter vorderde.