politie_dilbeek3.jpg

Politiekorps Dilbeek wordt stevig uitgebreid

woe 16 dec 2015

Het politiekorps van Dilbeek mag zes extra inspecteurs aanwerven. Dat heeft de gemeenteraad gisteravond goedgekeurd. De versterking komt geen dag te vroeg, want het voorbije jaar verlieten te veel agenten het korps omdat de werkdruk er te hoog is.

“We hebben veel te weinig volk voor interventies. Ik heb in de maand oktober twee dagen thuis gezeten en de rest gewerkt. Dus veel verlof is er niet”, vertelt ons politie-inspecteur Nick Hoogsteyns. Door die hoge werkdruk trekken nogal wat agenten naar Brussel waar ze voor hetzelfde werk een hoger loon krijgen onder meer door de taalpremies. Een zelfde verhaal horen we trouwens in Halle, Beersel en Sint-Pieters-Leeuw.

De Dilbeekse politie hoopt nu dat de zes extra krachten de leegloop kunnen doen stoppen. “We zijn heel blij dat het gemeentebestuur is meegegaan in ons verhaal om zes extra mensen aan te werven. Dat zal ervoor zorgen dat het werk beter verdeeld kan worden en er dus ook een lagere werkdruk is”, zegt Sofie Schuddinck, de woordvoerster van de Dilbeekse politie.