Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Poppenspeler trekt op culturele bedevaart met hoge bi

Poppenspeler trekt op culturele bedevaart met hoge bi

Steven Cannoot, een poppenspeler uit Gooik, trok afgelopen zondag op bedevaart van Kester naar Halle. Die tocht legde hij af op een hoge bi, een fiets uit een lang vervlogen tijd. Cannoot wil met zijn bedevaart de culturele sector een boost geven.

De voorbije jaren speelde het Gooiks Reizend poppentheater ‘Theater Ja-Ja vzw’ een vijftigtal voorstellingen per jaar. In 2020 liep dat aantal terug tot elf. Dit jaar kon Cannoot nog maar één keer optreden met zijn poppen. “Als er de volgende weken en maanden geen optredens komen, stevenen we af op een faillissement”, vertelt de poppenspeler. “Met mijn bedevaart wil ik mensen aanmoedigen om deze zomer coronaveilig kleine, culturele activiteiten te organiseren. Op die manier helpen ze artiesten en gezelschappen.”

Cannoot zet tijdens zijn tocht op de hoge bi ook enkele mensen in de bloemetjes voor hun werk het afgelopen jaar. Aan elke halte deelt de poppenspeler een houten bloem met een uitgesneden hart uit. “Ik wil de mensen bedanken voor hun inspanning het afgelopen jaar en hen ook een hart onder de riem steken voor de moeilijke maanden die ze achter de rug hebben”, aldus Cannoot.  “Maar deze bloem symboliseert zeker ook hoop voor de komende tijd.”