Premier Michel: "Eurostadion van in het begin verprutst door amateurs"

din 5 dec 2017

"Het Eurostadion werd van in het begin verprutst door amateurs". Die harde woorden zou premier Charles Michel hebben gezegd tijdens de partijraad van zijn partij MR. Het nieuws komt van de krant La Libre Belgique.

Het is maar zeer de vraag of Brussel donderdag zal worden aangeduid als gaststad voor de openingsmatch en als speelstad van het EK 2020. Door de aanslepende bouwperikelen, zouden volgens de geruchten de kansen voor Brussel slinken en zou het Zweedse Stockholm de plaats van Brussel innemen. Medio 2014 meldde de Europese voetbalbond UEFA dat Brussel 4 wedstrijden van het EK voetbal 2020 zou mogen organiseren: 2 groepsmatchen, een achtste finale en de openingswedstrijd.

Op 2,5 jaar van het EK staan de kansen voor Brussel en het Eurostadion er niet zo goed voor. En dat beseft ook premier Charles Premier. Gisteren, tijdens het partijcongres van de MR, was hij volgens La Libre Belgique ongemeen hard over de gang van zaken. "De hele zaak werd vanaf het begin verprutst door amateurs die zich vragen hadden moeten stellen bij het bouwen van een Brussels stadion op Vlaams terrein", zou de premier hebben gezegd.