Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Premier Michel roept op om 'strategisch belang' van Brussels Airlines te verzekeren

Premier Michel roept op om 'strategisch belang' van Brussels Airlines te verzekeren

Premier Charles Michel (MR) zal eerstdaags de Duitse CEO's van Lufthansa, Eurowings en Brussels Airlines bij zich roepen om het 'strategisch belang' van Brussels Airlines voor België te verzekeren. Dat meldt de krant De Tijd.

Volgens De Tijd zal Michel 'alle middelen' gebruiken. De Tijd zegt dat de premier de tijdslots achter de hand houdt die Brussels Airlines op Zaventem verkreeg om te landen en op te stijgen. Die slots geven Brussels Airlines een bevoorrechte positie. Verder zijn er ook de vliegrechten die Brussels Airlines op Afrika en ook op India heeft. De grote vrees is dat Lufthansa die vluchten op korte termijn zou inpalmen, wat nefast zou zijn voor Brussels Airines.

Volgens De Tijd wil de premier verzekeren dat Brussels Airlines langeafstandsvluchten kan blijven aanbieden op Afrika,Noord-Amerika en India. Wat betreft de internationale vluchten wil Michel garanties van de Duitsers. Michel zou met de vliegrechten, die de regering heeft bekomen in onderhandelingen met Afrikaanse landen en India, druk uitoefenen op de Duitsers.