Proces broedermoord maand uitgesteld

din 15 jan 2019

In Brussel is maandag het proces gestart tegen de man die ervan verdacht wordt zijn broer te hebben vermoord en zijn lichaam achterliet in Lot. Maar het proces startte met een valse noot. Het is namelijk al meteen met een maand uitgesteld omdat het parket vier getuigen is vergeten te dagvaarden.

Het proces tegen de man Ukkel ligt stil nadat het parket twee getuigen en twee deskundigen is ‘vergeten’ te dagvaarden. Zij moesten normaal komen getuigen over de zaak, maar werden dus niet uitgenodigd. De zaak wordt voortgezet op 19 februari.

Het slachtoffer, Yves De Bock, werd in 2014 dood teruggevonden langs de autosnelweg in Beersel. Het waren spelende kinderen die het lichaam van de man volgden. Speurwerk leidde de politie tot bij Yves’ jongere broer. Volgens de speurders zou hij zijn broer hebben gedood na een ruzie om de erfenis.

Yves De Bock zou zijn broer hebben aangesproken op het feit dat die de erfenis van hun vader aan het verkwisten was. De verdachte staat terecht voor doodslag, maar ontkent alle feiten. Toch wijzen bepaalde elementen in zijn richting, iets waarop de verdachte geen sluitend antwoord had tijdens de ondervragingen.

Tijdens het sporenonderzoek werd er namelijk bloed van Yves De Bock gevonden in de koffer van zijn wagen en werd het DNA van zijn broer aangetroffen op de autogordel. Telefonieonderzoek wees dan weer uit dat het GSM-signaal werd geregistreerd door een GSM-mast vlakbij het bosje waar het lichaam van Yves De Bock werd gevonden. Op zijn GSM zagen speurders dan weer dat hij de woorden 'sporen', 'bloed' en 'DNA' had opgezocht.