Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Prolink roept Linkebeek op om blanco te stemmen

Prolink roept Linkebeek op om blanco te stemmen

Zondag trekt faciliteitengemeente Linkebeek naar de stembus om 13 van de 15 raadszetels in de gemeenteraad opnieuw te verkiezen. De Vlaamse partij Prolink roept de Linkebekenaren op om blanco te stemmen.

 

 

De verkiezingen zijn het gevolg van het feit dat de verkozenen van de Franstalige Lijst van de Burgemeester (LVB) eind oktober ontslag namen uit protest tegen de benoeming van Eric De Bruycker tot burgemeester. De Bruycker is lid van de Vlaamse oppositiepartij Prolink, die 2 verkozenen telt.

Eric De Bruycker vindt deze verkiezingen volkomen zinloos. "Wij doen niet mee met dit circus omdat het niets zal oplossen en roepen op om uit protest blanco te stemmen. Het gaat er hier enkel om dat één persoon - Damien Thiéry - het aantal voorkeurstemmen dat hij zal halen belangrijker vindt dan juridische evidenties. Volgens mij kosten deze verkiezingen de gemeente Linkebeek 25.000 euro, geld dat men veel beter aan het verenigingsleven gegeven had dan aan die onnozele verkiezingen", aldus De Bruycker. Prolink diende bij de gouverneur klacht neer tegen de gemeenteraadsbeslissing om deze verkiezingen te organiseren, maar deze werd verworpen. De Bruycker nam vorige maand overigens ontslag als burgemeester omdat de Franstaligen elke medewerking weigerden, maar blijft dienstdoend in functie tot er een opvolger is aangewezen.