knipsel.png

Promotiecampagne voor onze Vlaamse Meesters

woe 26 sep 2018

In de Kapellekerk in Brussel is vandaag het startschot gegeven van de campagne 'Vlaamse Meesters. Het zit in onze genen'. Die campagne moet via verschillende acties Vlamingen (weer) warm maken voor de eigen Vlaamse Meesters. Het startschot werd niet toevallig in de Kapellekerk gegeven, want dat is de plaats waar Pieter Bruegel de Oude al 450 jaar begraven ligt. 

"Vlamingen beseffen te weinig wat voor geweldige toeristische troeven we in huis hebben met Rubens, Bruegel of Van Eyck", zegt Vlaams minister van Toerisme Weyts. "We spelen de Vlaamse Meesters internationaal uit als culturele ambassadeurs voor Vlaanderen, maar nu moeten ook de Vlamingen zelf ambassadeurs worden voor onze bestemming", aldus Weyts, die via Toerisme Vlaanderen 1 miljoen euro investeert in een brede campagne die Vlamingen warm moet maken voor Vlaamse meesters.

Zo komen er onder andere 10 Bruegeliaanse figuren tot leven in de Brusselse Kapellekerk, waar Bruegel begraven ligt. Bezoekers kunnen in de kerk op zoek naar figuurtjes en ontdekken gaandeweg de hele wereld van Breugel.

De actie 'Aan tafel met Vlaamse Meesters' zal de link leggen met het Vlaamse meesterschap in de keuken: 25 chefs en vakmensen zullen aan de hand van een inspiratiefiche een eigen Vlaamse Meesters-recept ontwikkelen. De recepten worden nadien verspreid onder de horeca-uitbaters in Vlaanderen en Brussel.