actiegroep_sint-elooiswijk.jpg

Protest tegen bouwplannen Sint-Elooiswijk Lennik

zon 14 jun 2015
De actiegroep 'Red Sint-Elooi'  gaat maandagavond actie voeren tegen de bouwplannen in de Lennikse Sint-Elooiswijk. De gemeente wil daar 60 woningen laten bouwen.

60 woningen in Sint-Elooiswijk
Eind april besliste de Lennikse gemeenteraad om 60 woningen te bouwen in de Sint-Elooiswijk. Maar dat is niet naar de zin van de huidige bewoners Zij verenigden zich in een actiegroep 'Red Sint-Elooi'. De actiegroep hekelt het feit dat de gemeenteraad het negatief advies van de Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening en de deputatie naast zich neer heeft gelegd.
 
Eerste oublieke manifestatie
De actievoerders zullen maandagavond voor het eerst openlijk manifesteren tegen de bouwplannen van de gemeente. Om 19u30 verzamelen ze op de hoek van de Smidstraat en de Sint-Elooistraat onder het motto 'Voor een leefbare Sint-Elooiswijk! Voor een leefbaar Lennik!'. 
 
Minder woningen en bouwlagen
De actievoerders hebben verschillende eisen. Zo willen ze minder woningen toelaten en ook het aantal bouwlagen beperken tot twee. Bovendien vragen ze aandacht voor de huidige wateroverlastproblemen en de verkeersveiligheid. Ten slotte vragen ze een voorrangsbeleid voor inwoners van eigen streek. 
 
De actiegroep heeft ondertussen ook een Facebookpagina opgericht.
 
Foto: Facebookpagina 'Voor een leefbare Sint-Elooiswijk'