vergadering_asse.jpg

Provincie geeft uitleg bij het ringtracé rond Asse

woe 25 maa 2015

De provincie Vlaams-Brabant heeft gisteren tijdens een bewonersvergadering tekst en uitleg gegeven bij het ringtracé rond Asse. Die ringweg moet het doorgaand verkeer uit het centrum van Asse weren.

Het tracé heeft veel weg van de oorspronkelijke ring rond Asse uit de jaren ’90. Maar door aanhoudend buurtprotest en procedurefouten verdwenen de plannen een tijdlang in de koelkast.

Maar nu staat het ringtracé weer hoog bovenaan de politieke agenda. Zowel oppositie als meerderheid willen dat er dringend wat gedaan wordt aan de verkeersellende in hartje Asse.

Daarom zou de eerste fase van de ringweg, die begint aan het station en eindigt aan de rotonde Huinegem, doorgetrokken worden tot de N9 ter hoogte van Kalkoven. In een latere fase zou er een bocht gemaakt worden van de N9 naar de N285 (Edingsesteenweg).

Maar in vergelijking met het oorspronkelijke tracé werden er in het Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan wel enkele aanpassingen aangebracht. Zo zou de tweede fase iets zuidelijker lopen en via een tunnel onder de Kalkoven lopen. Ook de aansluiting met de N285 wordt verplaatst van de Rampelberg naar de Keierberg.

Het dossier zal nu overgemaakt worden aan Wegen en Verkeer. Daar zullen de plannen technisch verder uitgewerkt worden. Er zal ook binnen de gemeenteraad een werkgroep opgericht worden die het dossier zal opvolgen. Over een timing willen de provincie en de gemeente zich voorlopig niet uitspreken. 

Het gemeentebestuur gaf vorige week op RINGtv al een toelichting bij de plannen. Bekijk hier opnieuw de reportage.

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"27758","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"343","width":"610"}}]]