Provincie investeert 135.000 euro in jeugdhulpverlening

maa 30 nov 2015

De provincie investeert 135.000 euro in de jeugdhulpverlening. Onder meer groep Intro VZW en de stad Halle krijgen extra middelen. 

De subsidies gaan naar projecten rond jeugdhulpverlening die met andere sectoren samenwerken. “Deze subsidies zijn een steun voor projecten die gemeenschappelijke problemen in de jeugdhulpverlening aanpakken”, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor welzijn. “Voorwaarde is dat minstens drie organisaties uit minstens drie welzijnssectoren samenwerken om een probleem gezamenlijk aan te pakken. Het is ook een stimulans om over de sectoren heen samen te werken, wat de dienstverlening ten goede komt”, aldus Swinnen.

De Groep Intro Halle vzw krijgt 45.000 euro voor het netwerk ‘leerrecht’ in ons arrondissement. Jongeren die op school niet meer welkom zijn krijgen via dit project een tijdelijk educatief aanbod. Door een leerplek te zoeken die hen aanspreekt, kunnen de jongeren terug gemotiveerd worden. Van daaruit gaat het project met hen op zoek naar een zinvolle heraansluiting op onderwijs, opleiding of werk. Het voorbije schooljaar telde het netwerk in onze regio 47 aanmeldingen.

De stad Halle krijgt 25.000 euro voor het project Schooltime-out. Schooltime-out heeft ook als doel schooluitval of definitieve uitsluiting te voorkomen, zodat meer jongeren met een kwalificatie het onderwijs verlaten. Door actieve begeleiding en vorming van scholen en leerkrachten, tracht het project scholen ertoe te bewegen in een vroeg stadium problemen van schooluitval te detecteren, te analyseren en aan te pakken. De stad organiseerde in het schooljaar 2014-2015 31 korte traject-begeleidingen. Voor de lange time-out projecten, die ca. 1 maand duurt, werden 13 jongeren aangemeld.