europalessen2.jpg

Provincie organiseert Europalessen over vluchtelingencrisis

vrij 26 feb 2016

Het provinciehuis in Leuven krijgt deze en volgende week honderden leerlingen van het secundair over de vloer voor haar jaarlijkse Europalessen. De bedoeling is om Europa dichter bij de jongeren te brengen. Nieuw dit jaar is de workshop over vluchtelingen in Europa. De zesdejaars van het Koninklijk Atheneum van Zaventem waren vanmiddag alvast één en al oor.

“Leerlingen denken vaak ten onrechte dat Europa niet voor hen is”, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor Europa. “In onze interactieve workshops ontdekken ze in kleine teams wanneer en waarom de EU is ontstaan, wat Europa concreet in hun leven betekent en hoe zij zelf mee hun toekomst kunnen bepalen”, aldus Swinnen. Nieuw dit jaar is een workshop specifiek rond de vluchtelingenproblematiek in Europa.

Onder meer de leerlingen van het Atheneum van Zaventem verdiepten zich vanmiddag in het provinciehuis in het Europees verhaal. Het thema leeft in ieder geval erg onder deze leerlingen. Niet in het minst omdat er onder hen ook een aantal ervaringsdeskundigen zitten. Hun reacties en een uitgebreid verslag krijg je straks in het nieuws op RINGtv.