Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Provincie wil kinderen witloof leren eten

Provincie wil kinderen witloof leren eten

Leerlingen van 800 klassen uit de basisscholen en buitenschoolse kinderopvangen zullen de komende weken witloof leren telen. Met de witloofboxen willen de provincie Vlaams-Brabant en het Praktijkpunt Landbouw Vlaams-Brabant jonge kinderen laten wennen aan de smaak van het witte goud. Vandaag worden in Kampenhout de eerste boxen uitgedeeld.

“Omdat kinderen meer smaakpapillen hebben, mijden ze sneller een bittere groente zoals witloof”, vertelt gedeputeerde voor land- en tuinbouw Tom Dehaene. “Doordat leerlingen de kropjes zien groeien, zijn ze sneller geneigd om de wintergroente te proeven. Zo hopen we dat kinderen witloof leren eten.”

De provincie Vlaams-Brabant en het Praktijkpunt Landbouw Vlaams-Brabant voorzien ruim 800 witloofboxen. Die worden onder meer in Huizingen, Kampenhout, Pamel en Merchtem uitgedeeld. “In de klas of de opvang kunnen de kinderen dan aan de slag. Naast een 15-tal witloofwortels, zitten er ook een plantenbak, een hoge schaal als waterreservoir, een hoge kartonnen verduisterdoos en het stripverhaal ‘Witloof van zaad tot krop’ in de box”, verduidelijkt Dehaene. “Kinderen leren het witte goud telen en sommige leerkrachten verwerken het misschien in een eindejaarsgerecht. Zo raken de leerlingen vertrouwd met de smaak."

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

VIVA! Feestspecial Botanica Veltem

Bij tuincentrum Botanica uit Veltem kan je inspiratie opdoen voor de feestdagen op hun prachtige kerstmarkt.

VIVA! Wijnen: Op wijnuitstap met RINGtv

Van 3 tot 5 december vindt in Court-Saint-Etienne opnieuw het Salon Saint-Vincent du Vin et du Fromage plaats. Begin november trokken de kijkers van RINGtv naar een soortgelijke wijnbeurs in Spy. Voorts brengen we een bezoek aan het Domaine Viticole du Chenoy, het levende bewijs dat België...

VIVA! Feestspecial Valentino Schepdaal

Sinterklaas brengt een bezoek aan Valentino Chocolatier in Schepdaal. Hij ontdekt er hoe de chocoladen figuurtjes gemaakt worden.

NIEUWS 26/11/2021

Bekijk hier het nieuws van vrijdag 26 november.