biermomenten.jpg

Provincie zet Brabantse biertraditie in de spots

woe 23 jan 2019

Om de weelde en diversiteit aan bieren in onze provincie te promoten en de brouwers een duwtje in de rug te geven, zet Toerisme Vlaams-Brabant het provinciale bieraanbod het hele jaar in de kijker met een nieuwe bierkalender én de campagne Rondje Vlaams-Brabant.

Vlaams-Brabant is de bierprovincie bij uitstek, met 30 brouwerijen en een goeie 250 streekbieren van allerlei slag. Met de biercampagne: ‘Rondje Vlaams-Brabant’ wil Toerisme Vlaams-Brabant gedurende 2019 het toeristisch belang, de diversiteit van onze biertraditie en het vakmanschap van de brouwers in de regio extra in de kijker plaatsen en levendig houden.

Centraal staat de publicatie van een bierkalender, die woensdag werd gelanceerd. Gedeputeerde Monique Swinnen: “Je kan met de kalender het hele jaar “(H)echte biermomenten” vinden, met elke maand een ander thema, gekoppeld aan bvb brouwerijbezoeken of fiets-of-wandelplezier langs brouwpubs of typische bruine cafés. Maar je kan ook een lokaal streekbierenfestival bezoeken of,deelnemen aan de hoppluk.”