Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Provinciegouverneur gaat voorlopig geen extra coronamaatregelen afkondigen

Provinciegouverneur gaat voorlopig geen extra coronamaatregelen afkondigen

De jaarmarkt van Lennik, de kerstmarkt van Grimbergen, Halle Schaatst, één voor één lijken de eindejaarsevenementen het slachtoffer te worden van de aanhoudende coronapandemie. Maar provinciegouverneur Jan Spooren neemt voorlopig geen extra coronamaatregelen. “Gemeenten kunnen wel verstrengingen doorvoeren, als daar specifieke redenen voor zijn”, verduidelijkt Spooren.

De Oost-Vlaamse gouverneur Carina Van Cauter verbiedt alle niet-professionele georganiseerde feesten en evenementen in haar provincie voor vier weken. Zo wil ze de stijgende besmettingscijfers afremmen. “Ook in Vlaams-Brabant nemen de cijfers toe, maar wij zitten onder het gemiddelde. Daarom gaan we geen bijkomende maatregelen nemen”, verduidelijkt gouverneur Jan Spooren.

De verstrengde maatregelen die het overlegcomité vorige week nam, volstaan volgens Spooren. “We gaan er wel strenger op toezien dat die regels effectief worden nageleefd”, voegt de provinciegouverneur toe.  Zes Pajotse gemeenten overwegen ondertussen om alle indoorevenementen tot het einde van het jaar te verbieden. Al willen de burgemeesters van Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen dat niet expliciet bevestigen. “Als er specifieke redenen zijn, ben ik voorstander van bijkomende, lokale maatregelen”, aldus Spooren. “Per gemeente zullen we bekijken of er een gegronde reden is.”

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

VIVA! Feestspecial Botanica Veltem

Bij tuincentrum Botanica uit Veltem kan je inspiratie opdoen voor de feestdagen op hun prachtige kerstmarkt.

VIVA! Wijnen: Op wijnuitstap met RINGtv

Van 3 tot 5 december vindt in Court-Saint-Etienne opnieuw het Salon Saint-Vincent du Vin et du Fromage plaats. Begin november trokken de kijkers van RINGtv naar een soortgelijke wijnbeurs in Spy. Voorts brengen we een bezoek aan het Domaine Viticole du Chenoy, het levende bewijs dat België...

VIVA! Feestspecial Valentino Schepdaal

Sinterklaas brengt een bezoek aan Valentino Chocolatier in Schepdaal. Hij ontdekt er hoe de chocoladen figuurtjes gemaakt worden.

NIEUWS 26/11/2021

Bekijk hier het nieuws van vrijdag 26 november.