quietas_1.png

Quietas daagt uit: na de kerstkaarten nu de kilometers

din 28 mei 2019

Bewoners van Woonzorgcentrum Quietas uit Dilbeek hebben vandaag letterlijk hun beste beentje voorgezet. De directeur van het woonzorgcentrum heeft hen voor de tweede keer uitgedaagd.  Na 2019 kerstkaartjes verzamelen moet de bewoners deze maand samen 2019 kilometer wandelen.

De bewoners van woonzorgcentrum Quietas verlaten vandaag het rusthuis voor een tocht van enkele kilometers. “We zijn de slotwandeling aan het doen van Quietas. Binnen de groep Armonea is de maand mei uitgeroepen tot wandelmaand en is het de bedoeling om met zo veel mogelijk bewoners te gaan wandelen.  Ik denk dat we met zo'n 300 deelnemers zijn. 124 bewoners en dan de mensen die de rolstoelen duwen,” vertelt één van de wandelaars.

Uiteindelijk halen ze de kaap van 2019 kilometer nét niet. De teller staat op 1996 kilometer. “De komende dagen gaan ze wel nog een inhaalbeweging forceren, desnoods stappen we als het personeel de resterende kilometers zelf.” Als de opdracht lukt, organiseert Quietas op 4 juni een groot feest.