Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Raad van State verwerpt cassatieberoep: definitief kruis over Eurostadion

 

Raad van State verwerpt cassatieberoep: definitief kruis over Eurostadion

De Raad van State heeft het cassatieberoep van bouwbedrijf Ghelamco verworpen tegen de geweigerde vergunning voor het Eurostadion. Dat is de laatste beroepsmogelijkheid en dus wordt er een definitief kruis gemaakt over het nationale voetbalstadion. Dat schrijft BRUZZ. De voetbaltempel zou gebouwd worden op parking C van de Heizel in Grimbergen.

In het Eurostadion zou dit jaar de openingswedstrijd van het EK voetbal gespeeld worden, maar die plannen zijn al lang afgevoerd. Ghelamco wou het project toch realiseren. Het nationale voetbalstadion zou gebouwd worden op parking C van de Heizel. Die grond is eigendom van de stad Brussel, maar ligt op Grimbergs grondgebied.

Ghelamco ving eerder al bot bij de gemeente Grimbergen, de provincie Vlaams-Brabant, de Vlaamse regering en de Raad voor Vergunningsbetwistingen.De Vlaamse overheid oordeelde in 2018 dat de geplande vloeroppervlakte de toegestane limiet zou overschrijden en het project mobiliteitsproblemen zou veroorzaken. De Raad voor Vergunningsbetwistingen volgde dat oordeel.

Toch gaf de bouwheer het dossier niet op en trok naar de Raad van State, de hoogst mogelijke administratieve rechtbank. Die doet geen inhoudelijke uitspraken en onderzoekt enkel of de uitspraak van de Raad voor Vergunningsbetwistingen volgens de regels is gebeurd.

Voglens Ghelamco is de motivering van de Raad voor Vergunningsbetwistingen tegenstrijdig. “Het arrest schendt een aantal bepalingen van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening en ‘miskent’ enkele stedenbouwkundige voorschriften”, aldus het bouwbedrijf. De Raad van State volgt die redenering niet en besluit dat er geen bepalingen geschonden zijn. Daardoor kan Ghelamco een definitief kruis maken over het Eurostadion.

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

NIEUWS 19/10/2021

Bekijk hier het nieuws van dinsdag 19 oktober.

SPORT 18/10/2021

Bekijk hier de sport van maandag 18 oktober.

NIEUWS 18/10/2021

Bekijk hier het nieuws van maandag 18 oktober.

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!