Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Rampoefening op Brussels Airport

Rampoefening op Brussels Airport

Op Brussels Airport is gisteren een grote rampoefening gehouden.  500 mensen werkten mee aan de oefening die een botsing simuleerde tussen een vliegtuig en een bus op de tarmac.

De luchthaven van Zaventem organiseert om de twee jaar een rampoefening samen met de externe hulpdiensten en de noodplanningsorganisatie van de provincie Vlaams-Brabant. “Bedoeling is om het nood- en interventieplan te testen en de verschillende actoren tijdens de oefening aan het werk te zien”, klinkt het bij Brussels Airport. “Dit jaar namen de brandweer en de veiligheids- en beveiligingsdiensten van Brussels Airport deel aan de oefening, net als de brandweer, de federale politie, het parket, de civiele bescherming, defensie en de medische interventiediensten. In totaal werden bijna 500 mensen ingezet.”

De oefening simuleerde een botsing op de tarmac tussen een Boeing 737 en een bus met passagiers die op weg waren naar hun vliegtuig. “De rampoefening duurde in totaal drie en een half uur en is goed verlopen”, aldus Brussels Airport.