rusthuis_affligem.jpg

Realisatie woonzorgcentrum in gevaar door getalm meerderheid, zegt Affligem.nu

woe 20 mei 2015

Affligem wil al jaren een nieuw woonzorgcentrum bouwen naast het huidige rusthuis van Lierde. Maar dat project dreigt volgens oppositiepartij Affligem.nu in gevaar te komen door het getalm van de meerderheid.

Maar 36 kamers worden niet goedgekeurd door de Vlaamse overheid omdat de subsidies pas aangevraagd zijn voor 2017. Daardoor dreigt het project volgens oppositiepartij Affligem.nu niet meer rendabel te worden en misschien een stille dood te sterven.

Uiteraard zouden we het fijn vinden mocht de bouw al vandaag kunnen starten en niet morgen. De subsidies voor de bouw zijn ook in orde. Dus dat hoeft de bouw niet tegen te houden. Maar als je op voorhand weet dat de exploitatie  verlieslatend zal zijn, zou de privépartner wel eens kunnen gaan twijfelen over de samenwerking. En dan hebben we wel een probleem natuurlijk”, aldus Stijn Stassijns van Affligem.nu.

De procedure voor het nieuwe woon -en zorgcentrum loopt al negen jaar. Maar burgemeester De Donder maakt zich sterk dat in 2017 de eerste bewoners hun intrek kunnen nemen in het nieuwe rusthuis. “Vandaag hebben wij een Raad van Bestuur gehad. Ik heb van de groep die de zaak beheert, vernomen dat er een opstart is genomen. Dus als de weersomstandigheden meezitten hebben we hier over 360 werkdagen in principe een nieuw woonzorgcentrum”, aldus De Donder.