Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Reizigerscomfort station Zellik wordt verbeterd

Reizigerscomfort station Zellik wordt verbeterd

 

In het raam van de werken voor de aanleg van de fietssnelweg F212 tussen Asse en Brussel, worden momenteel de nodige aanpassingen gedaan aan het treinstation van Zellik, deelgemeente van Asse. Zo wordt een extra fietsenstalling aangelegd en wordt de algehele toegankelijkheid van het station verbeterd. De werken brengen de nodige hinder met zich mee maar zullen tegen de zomer van 2018 afgerond zijn.

 

De gemeente Asse, de NMBS, de provincie Vlaams- Brabant en het Vlaams Gewest investeren samen 380.000 euro in de ingrepen. In het Zellikse station wordt de trap naar perron, 1 aan de Vliegwezenlaan, vervangen door een bredere trap met fietsgoot en leuning. De trap naar perron 1 vanaf de fietsersbrug aan de Jan Longinstraat wordt vervangen door een toegankelijke fietshelling. Er komt ook een nieuwe stalling voor 40 fietsen. Deze werken zullen voor de treinreizigers in het station Zellik tijdelijk hinder met zich meebrengen. Vanaf maandag 19 februari tot midden mei zal de trap aan de Vliegwezenlaan niet meer toegankelijk zijn en moeten de pendelaars via de fietsersbrug naar perron 1. Vanaf midden mei 2018 wordt de trap vervangen door de fietshelling.

Het treinaanbod vanuit het station Zellik is sinds het nieuwe NMBS-vervoersplan van december 2017 verder uitgebreid. Zo zijn er sinds december richting Dendermonde op weekdagen extra treinen om 19u25, 20u26 en 23u02. (Foto simulatie: NMBS)