Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Remco pakt alweer een prijs

Remco pakt alweer een prijs

Zoals verwacht is Remco Evenepoel op het Gala van de Kristallen Fiets uitgeroepen tot Beste Jongere van het Jaar. De Schepdaalnaar verpletterde ook in dit klassement de tegenstand. Evenepoel maakt net als enkele andere regiogenoten ook nog kans om in de prijzen te vallen op het Sportgala eind deze maand.

Heel de wereld leerde het voorbije jaar Remco Evenepoel kennen. De ex-voetballer won bij de junioren zowat elke koers waar hij aan deelnam en werd zowel wereldkampioen tijdrijden als wereldkampioen op de weg. Daarbij reed hij de tegenstand meestal op een hoopje. Hij won de Kristallen Fiets voor beste jongere met bijna dubbel zoveel punten als de tweede in de uitslag.

Evenepoel maakt ook kans om belofte van het jaar te worden op het Sportgala. Hij staat op de shortlist samen met Eli Iserbyt, wereldkampioen veldrijden bij de beloften, en met Jonathan Sacoor uit Beersel. De 19-jarige atleet werd bij de junioren wereldkampioen op de 400 meter. Sacoor kan met de Belgian Tornados ook de trofee Ploeg van het Jaar winnen. Samen met de broers Borlée pakte hij bij de senioren Europees goud op de 4x400 meter. Wielrenner Kris Bosmans uit Overijse is dan weer één van de drie kanshebbers om Paralympiër van het Jaar te worden. Hij werd wereldkampioen op de weg op het WK paracycling.