knipsel.png

Renovatie serre- en stallencomplex in provinciedomein

woe 19 sep 2018

Er komt een herinrichting van de serre- en stallensite van het provinciedomein in Huizingen. De nieuwe gebouwen zullen gebruikt worden voor publieksgerichte activiteiten.

Het complex huisvest momenteel stallen, ruimte voor stockage, een vergaderzaal en een conciërgewoning. Maar de gebouwen zijn verouderd, aldus bevoegd gedeputeerde Walter Zelderloo. " We hebben er voor gekozen om ze deels te renoveren en er deels een nieuwbouw te plaatsen. De nieuwe gebouwen krijgen een uitgesproken recreatief en educatief karakter."

Zo komen er voor het publiek toegankelijke stallen en er komt een buitenkeuken waar groenten uit de moestuin kunnen worden verwerkt in het kader van een natuureducatief lespakket. 

Daarnaast komt er ruimte voor het Belgisch trekpaard met onder meer een hoefstal en een stalling voor de kar van het trekpaard. Er komt ook een proefveld waar oude landbouwtechnieken met het trekpaard zullen worden gedemonstreerd.

Voor het onderhoud van de site zal een beroep worden gedaan op twerkstellingsinitiatieven uit de bijzondere jeugdzorg of opvanginitiatieven voor personen met een beperking.

De start van de werken is voorzien voor het voorjaar van 2019.