Ringtrambus uitgesteld tot april 2020

woe 23 okt 2019

De ingebruikname van de Ringtrambus is opnieuw uitgesteld. De richtdatum is nu april 2020. Het is namelijk nog wachten op groen licht van de Brusselse regering. Die gaf al zijn toestemming, maar er is nog geen duidelijkheid over het tracé. Normaal moesten de trambussen al sinds vorig maand rondrijden tussen Brussels Airport en het UZ Brussel. 

De Ringtrambus moet een oplossing bieden aan de structurele files in de Noordrand. Maar de Brusselse regering heeft nog geen toestemming gegeven voor de ingebruikname van de trambussen op lijn 820. Die lijn rijdt via Brucargo, het station en het centrum van Vilvoorde, de wijk Kassei, de Medialaan, Koningslo, Strombeek richting de Heizelvlakte. Maar op het grondgebied van Brussel is het nog altijd niet duidelijk hoe de Ringtrambus zal rijden.

"Deze lijn gaat ongeveer 2,5 jaar gebruikt worden als tijdelijk traject. Wanneer alle werken aan de wegen achter de rug zijn, zullen de trambussen op hun definitieve traject rijden", zegt bereikbaarheidsadviseur Tom Buntinckx in Het Laatste Nieuws. Afgelopen zomer gaf de Brusselse regering aan dat alles tegen december in orde zou komen, maar nu moet De Lijn het project nog eens met vier maanden uitstellen.

Voka Vlaams-Brabant betreurt dat de Brusselse regering de pendelaars zwaarder wil belasten, maar nu zelf aan de oorzaak ligt van nieuw uitstel van een waardig vervoersalternatief. Voka verwacht van de Brusselse regering een constructieve houding met betrekking tot de Ringtrambus en andere alternatieve vervoersmiddelen 'die de pendelaars toelaten om op een duurzame wijze op het werk te geraken.'