Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

RINGtv geeft workshops aan nieuwkomers

RINGtv geeft workshops aan nieuwkomers

De komende maanden trekt RINGtv naar conversatiegroepen en klassen met instromers die volop Nederlands aan het leren zijn. Aanleiding is de reeks Geland in de Rand van vorig jaar, waarin acht mensen die vanuit het buitenland in onze regio kwamen wonen, vertellen hoe ze hier geïntegreerd zijn.

Hoe werkt regionale televisie? En wat doet RINGtv concreet? Het zijn slechts een paar vragen die aan bod komen tijdens de workshops die journalist Kris Vander Gracht de komende maanden geeft aan nieuwkomers. In een tweede deel van de workshop worden de filmpjes die hij maakte voor de televisiereeks ‘Geland in de Rand’ gebruikt om Nederlands te kunnen oefenen met de cursisten.

Drie woorden geleerd
Een eerste workshop vond plaats bij een aantal NT2-lessen van het CVO Merchtem-Ternat. Van het weer tot het Belgische eten, van de mooiste plekjes in de Rand tot de liefde die veel van deze mensen naar onze regio bracht: tal van onderwerpen kwamen ter sprake. “Ik heb vandaag drie woorden geleerd,” zegt cursiste Amine El Azzioui: “journalist, neutraal en RINGtv.”

Niet alleen de cursisten bleken enthousiast. Lerares Marleen Verschoren: “Ik vond dat de cursisten veel gezegd hebben en spontaan reageerden. Blijkbaar herkende ze zich wel in die filmpjes. Ik denk dat ze na vandaag zeker naar RINGtv gaan kijken en op die manier hun Nederlands nog zullen verbeteren én meer te weten komen over onze regio.”

Bekijk hier de reportage over de workshop in Ternat.