mediakamp_ringtv.jpg

'RINGtv-kamp' laat kinderen met een twist proeven van televisie maken

don 14 apr 2022

In Halle vond deze week een RINGtv-kamp plaats. Jawel, een mediakamp voor jongeren, helemaal in het teken van jouw zender. Organisator Villa Basta merkt bij de deelnemers een grote interesse in video en film op: “Daarom dachten we dat het wel eens leuk zou zijn om een kamp te organiseren waarin het maken van een tv-journaal centraal staat,” aldus Inez Taelemans.

 

De hele week konden kinderen van 9 tot 12 jaar proeven van televisiemaken en vloggen. Een bezoek aan RINGtv mocht daarbij niet ontbreken. Nieuwsgierig kwamen ze kennismaken met jouw zender om alle kneepjes van het vak onder de knie te krijgen. Het resultaat presenteren ze vandaag: een heus journaal, maar wel met fake nieuws.

De kinderen haalden nieuws uit de kranten, maakten daar collages van, verknipten alles en creërden zo hun eigen verhalen. “We begonnen met het educatieve en evolueerden zo naar het creatieve, “legt Taelemans uit. “Zo koppelden we los van het echte nieuws en lieten we de kinderen hun verbeelding spreken. Dat is het doel van ons mediakamp”.

Het resultaat zie je in ons nieuws.