river_cleanup_roosdaal.png

River Cleanup Challenge aan de Dender in Roosdaal

vrij 9 apr 2021

In Roosdaal ruimden burgemeester Wim Goossens en schepen van Leefmilieu Herman Claeys vanmorgen zwerfvuil op aan de oever langs de Dender. Daarmee gingen ze in op een uitdaging van de internationale organisatie River Cleanup die gemeenten in de Denderstreek wil aansporen om de rivier proper te houden. Goossens en Claeys wilden met hun actie het goeie voorbeeld geven voor de inwoners van Roosdaal.

De River Cleanup Challenge is heel concreet: ruim tien minuten lang zwerfvuil op en daag vervolgens iemand anders uit hetzelfde te doen. De gemeenten in de Denderstreek reageerden positief op die uitdaging. “Hiermee tonen ze dat zwerfvuil voor hen een bekommernis is,” weet Valérie de Groote van River Cleanup. “Door zelf zwerfvuil te rapen, geven ze hun inwoners het signaal dat dit een probleem van iedereen is.”

Ook Roosdaal ging dus de uitdaging aan, al neemt de gemeente ook structurele maatregelen in de strijd tegen zwerfvuil. “We hebben zo’n 110 Mooimakers die bijna dagelijks bezig zijn met het ruimen in onze gemeente,” licht burgemeester Goossens toe. “We vinden het belangrijk dat onze gemeente proper is. Niet alleen langs de Dender, maar ook in de straten en de kleine wegjes.”