pamel_klein.jpg

Roosdaal herdenkt vergeten helden

zat 27 okt 2018

De gemeente Roosdaal laat herdenkingsplaatsjes aanbrengen op de oude begraafplaatsen van Pamel, Strijtem en Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek. Het gaat om 'Onze Vergeten Helden', een project dat gelanceerd werd door het War Heritage Institute.

Het laatste jaar van de herdenking rond 100 jaar einde van de Eerste Wereldoorlog gaat ook in Roosdaal niet onopgemerkt voorbij. De herdenking gebeurt er onder de noemer 'Dagen van vrede' en omvat verschillende activiteiten die in de loop van de maand november plaatsvinden.

Een opmerkelijk project is 'Onze vergeten Helden', dat gelanceerd werd door het War Heritage Institute. Hiervoor werden speciale herdenkingsplaatjes gemaakt die worden aangebracht op graven en oorlogsmonumenten. Roosdaal liet dergelijke herdenkingsplaatjes aanbrengen op de begraafplaatsen van Pamel, Strijtem en Onze-LIeve-Vrouw-Lombeek. Dat gebeurde op 2 graven en 3 herdenkingszuilen. 

Via www.wardeadregister.be/nl/onze-vergeten-helden kan iedereen die dat wil meter of peter worden van één van de oudstrijders uit de Eerste Wereldoorlog en kunnen leerkrachten een gratis lessenpakket downloaden of zijn speciale boeken en publicaties te verkrijgen.