huisvuilzak2.jpg

Roosdaal maakt vuilniszakken fors duurder

don 5 feb 2015

Roosdaal trekt vanaf 1 maart de prijs voor vuilniszakken fors op. Restafvalzakken kosten voortaan de helft meer, GFT-zakken worden zelfs dubbel zo duur. Het gemeentebestuur wil zo het afvaltoerisme tegengaan, maar oppositiepartij N-VA vindt dat de meerderheid overdijft. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

 

 

De prijs van huisvuilzakken is de voorbije 14 jaar niet gewijzigd in Roosdaal. Schepen voor Milieu Herman Claeys vertelt in Het Laatste Nieuws dat de gemeente daarom kampt met afvaltoeristen. 'Mensen met familie in Roosdaal komen hier hun afval droppen In zes jaar tijd is de verkoop van huisvuilzakken gestegen van 120.000 naar 180.000 zakken, terwijl dit aantal in andere omliggende gemeenten daalt.' Daarom heeft de Roosdaalse gemeenteraad nu beslist om de prijzen van restafval- en GFT-zakken op te trekken.

Een rol van 25 restafvalzakken kost voortaan 37,50 euro in plaats van 25 euro, ofwel de helft meer. De prijsstijging voor GFT-zakken is nog steviger, een rol van tien zakken stijgt van zes naar twaalf euro. Fel overdreven, vindt oppositiepartij N-VA, die vreest dat het probleem van sluiksorten zal toenemen door deze maatregel. Ze diende een amendement in om de prijs van GFT-zakken niet te verhogen en de prijs van huisvuilzakken te beperken tot 31,25 euro. Maar dat ammenement werd weggestemd.