Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Ruim 750 bezwaarschriften tegen nieuw mobiliteitsplan in Merchtem

Ruim 750 bezwaarschriften tegen nieuw mobiliteitsplan in Merchtem

Ruim 750 inwoners van Merchtem hebben een bezwaarschrift tegen het nieuwe mobiliteitsplan voor het centrum ondertekend. “We hopen dat er rekening met ons wordt gehouden”, klinkt het bij actiecomité Warm Merchtem.

Het gemeentebestuur stelde vorige maand het ontwerp van een nieuw mobiliteitsplan voor. “De markten en omliggende straten zouden autoluw worden”, vertelt Hans Ingels, woordvoerder van het actiecomité Warm Merchtem, “terwijl de omliggende woonstraten, de zogenaamde noord- en zuidas, al het verkeer te slikken krijgen.” Buurtbewoners zagen die plannen niet zitten en verenigden zich in het actiecomité Warm Merchtem.

Het actiecomité stelde een bezwaarschrift op. “We vragen om het beleid rond ruimtelijke ordening te koppelen aan het mobiliteitsplan, realistische metingen van het verkeer als basis te nemen, een vlotte bereikbaarheid van het centrum te garanderen, een eerlijke spreiding van de verkeersstromen, een zone 30 met permanente controles en volwaardige fietspaden”, verduidelijkt Ingels.

Na tien dagen werd het bezwaarschrift ruim 750 keer ondertekend. Warm Merchtem overhandigde de bezwaren aan schepen van Mobiliteit Lien Casier en burgemeester Maarten Mast. De burgemeester laat weten dat er nog niets definitief is. “Ik aanvaard de uitgestoken hand van Warm Merchtem”, aldus Mast. “We willen samen met hen nadenken over een aangepast plan. Het schepencollege gaat hierover eerst digitaal samenkomen.”