rumolduszonen.jpg

Rumolduszonen Humbeek na WK-titel: “Onze dirigent Violet is een tovenaar!”

din 1 aug 2017

De Koninklijke Fanfare Rumolduszonen uit Humbeek (Grimbergen) werd onlangs in het Nederlandse Kerkrade wereldkampioen in de 2de divisie. De muzikanten kunnen het nog steeds niet geloven. Hun overwinning hebben ze naar eigen zeggen te danken aan hun dirigent Frans Violet: “Hij is onze tovenaar”. Een terugblik vanavond in Cocktail. 

Aan het 'World Music Concours’ mogen enkel de beste muziekmaatschappijen deelnemen. De Rumolduszonen uit Humbeek gingen dan ook met knikkende knieën naar Kerkrade. Maar ze kwamen, zagen en overwonnen de wereldtitel. (Lees ook: "Rumolduszonen Humbeek wereldkampioen in tweede divisie voor fanfaremuziek")

“Ik blijf erbij, onze dirigent Frans Violet is een tovenaar. Met veel geduld en op een eenvoudige manier leert hij ons de moeilijkste partituren”, vertelt voorzitter Luc Van Lint. En ook de jeugd heeft een groot aandeel in de overwinning. “We hebben immers veel jonge en gedreven muzikanten die hier in onze muziekschool gestart zijn en daarna doorgroeiden naar de fanfare en zelfs naar grotere orkesten”, vertelt tenorhoorn Emily Janssens.

Volgende maand starten opnieuw de repetities voor het volgende optreden. De verwachtingen bij het publiek zijn natuurlijk hoog gespannen. “Dat concert moet inderdaad goed zijn want je bent niets met een wereldtitel als het eerstvolgende optreden niet goed is”, besluit Van Lint.