Rustoord Oase verhuist naar centrum Wolvertem

maa 1 jun 2015

Het woonzorgcentrum 'Oase' verhuist binnenkort van de Kapellelaan naar een nieuwbouw in het centrum van Wolvertem vlakbij het nieuw administratief centrum. De nieuwbouw met 80 kamers en 75 serviceflats opent dit najaar.

Meer dan tien jaar zijn de zaakvoerders van het rustoord 'De Oase' in de Kapellelaan op zoek geweest naar een geschikte locatie om een nieuwbouw te kunnen optrekken. “Het gebouw in de Kapellelaan dat wij huren voor ons rustoord, moet gerenoveerd worden. En dus gingen we op zoek naar een locatie om zelf een nieuwbouw op te trekken”, vertelt zaakvoerder Bart Peeters. “Eerst hadden we een perceel voor ogen achter de Atlaskliniek, maar die piste moesten we verlaten. Uiteindelijk kochten we in de Tramlaan in Wolvertem drie jaar geleden een bouwgrond, en nu zijn we volop aan het bouwen. Als alles goed gaat, dan kunnen we tegen 27 oktober dit jaar de 77 bewoners verhuizen”, aldus Peeters. 

De kostprijs wordt geraamd op zo'n 10 miljoen euro. Naast de assistentiewoningen en de rustoordkamers worden er ook 60 ondergrondse parkeerplaatsen voorzien. En er komt een 'Grand Café', dat wordt een ontmoetingsplaats waar bewoners met hun familie of vrienden kunnen samenkomen. In amper 2 weken tijd waren alle assistentiewoningen op plan verkocht.