klas.jpg

'Safer Internet Day' in Weerde en de rest van Vlaanderen

din 10 feb 2015

Vandaag is het Safer Internet Day. Child Focus, Proximus en Microsoft sloegen de handen in mekaar om in het totaal meer dan 6000 leerlingen te sensibiliseren over een veiliger gebruik van het internet. 

Jongeren surfen regelmatig het internet af. Uit een Europese studie blijkt zelfs dat 50% van de jongeren tussen 9 en 11 jaar op sociale media zit. Omdat het belangrijk is dat ze daar op een veilige manier mee omgaan, geven vrijwilligers van Proximus en Microsoft vandaag in 151 scholen bijles. “Internet is natuurlijk fun voor kinderen. Maar het is goed dat we bepaalde basisspelregels meegeven om niet zomaar op alles in te gaan en alles zomaar te grabbel gooien op het world wide web”, verduidelijkt Piet Van Geyseghem van Proximus

In basisschool de Zonnewijzer in Weerde reageren ze alvast zeer positief op het initiatief. “Het komt regelmatig ter sprake. Vaak komen kinderen zelf met zo’n verhaal op de proppen. Hier op school krijgen we soms ook te maken met cyberpesten”, dus het is goed dat leerlingen deze info meekrijgen”, zegt Régine Debeuckelaere, leerkracht in de Zonnewijzer Weerde. En ook de leerlingen staken er heel wat van op. Hun reacties verzamelen we vanavond in het nieuws op RINGtv.