lucas.png

Samen voor Lucas!

zon 4 maa 2018

Lucas, een jongetje van 7 jaar uit het Heilig Hartcollege Tervuren, heeft te maken met een hersentumor. Dankzij het optimisme van zijn ouders en de steun van heel wat mensen, wordt dit zoveel mogelijk in de vergetelheid gebracht en leeft hij verder met een kleine ‘bobo’, zoals hij zelf zegt. Zelf gaat hij heel graag naar school en laten we dat zo houden!

In de zomer van 2017 werd er bij Lucas een kwaadaardige hersentumor opgespoord (DIPG). Hij kreeg te maken met symptomen zoals spraakstoornissen, hoofdpijn en motorische problemen. Lucas’ ouders gingen meteen op zoek naar mogelijke behandelingen. Algauw bleek dat er voor deze ziekte voorlopig geen behandelingen in België bestaan omwille van de zeldzaamheid van de ziekte. De dichtstbijzijnde vindt men in Parijs. Lucas’ ouders besloten erheen te gaan om er aan de klinische en experimentele behandelingen te beginnen om en zo de activiteit van de kankercellen zo lang mogelijk in bedwang te houden.

Verder bestaan er ook behandelingen in de VS en in Mexico. Die zijn echter verkrijgbaar tegen een zeer hoge prijs. Om die reden werden er al een aantal inzamelacties ondernomen. Zo verkocht de ouderraad van het HHC Tervuren onder andere cakejes en werd er ook een filmavond georganiseerd door de scouts van Wezembeek-Oppem, waarvan de opbrengst reeds integraal naar zijn behandeling ging. Daarnaast hebben de grootouders van Lucas een rekening geopend waar mensen een vrijwillige bijdrage kunnen doen.

Indien u zich aangesproken voelt en u graag ook een steentje wilt bijdragen, kunt u terecht op hun Facebookpagina Samen voor Lucas