Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Schoonmaakbedrijf uit Londerzeel uitgeroepen tot Vlaams-Brabantse ‘Starter van het Jaar 2020’

Schoonmaakbedrijf uit Londerzeel uitgeroepen tot Vlaams-Brabantse ‘Starter van het Jaar 2020’

Het schoonmaakbedrijf BRAUZZ. uit Londerzeel is door UNIZO Vlaams-Brabant & Brussel uitgeroepen tot provinciale ‘Starter van het Jaar 2020’. Het bedrijf ontwikkelt nieuwe, duurzame schoonmaakproducten die op een ecologische manier verpakt worden.

Lowie Vercraeye, Ruben Renaer en Manush Barvar richtten vorig jaar hun eigen bedrijf op. Met BRAUZZ. willen ze innovatieve en duurzame schoonmaakproducten lanceren. “Het verbaasde ons dat het concept nog niet bestond”, vertelt Lowie Vercraeye. “Onze missie is om voorgoed vaarwel te zeggen aan plastic voor eenmalig gebruik.”

Dat juicht ook UNIZO Vlaams-Brabant & Brussel toe. “BRAUZZ. heeft een ijzersterk businessplan met een duidelijk missie en visie”, licht Els De Wolf, jurylid van de verkiezing ‘Starter van het Jaar’, toe. “Het concept is zó eenvoudig en tegelijkertijd creatief, innovatief en duurzaam, een toekomstgericht verhaal dus.”

Opnieuw meer starters

Vorig jaar hebben bijna 12.000 ondernemers in Vlaams-Brabant een zaak opgestart. Het aantal starters stijgt al voor het negende jaar op rij. “Een zaak beginnen wijst op lef, durf, motivatie en dit jaar ook vooral vertrouwen dat het goed komt”, vindt Elke Tielemans, directeur bij UNIZO Vlaams-Brabant & Brussel.

Volgende week wordt de nationale ‘Starter van het Jaar’ gekozen.