senioren2.mov_.jpg

Senioren op de schoolbanken in Don Bosco in Halle

din 9 jun 2015

In de BUSO-afdeling van het Don Bosco Instituut in Halle zaten vandaag senioren op de schoolbanken. Maar veel zitten deden ze eigenlijk niet, want ze moesten aan de slag met hamers, lasbouten en mortel. Gelukkig konden ze op de hulp rekenen van de leerlingen.

De 21 senioren waren in een vorig leven actief bij het ministerie van Financiën. Maar vandaag maakten ze zich enkele nieuwe vaardigheden eigen. “Ze draaien een volledige dag samen met de leerlingen. Dus zowel tijdens de praktijkklassen als tijdens de lessen algemene vaardigheden”, verduidelijkte Christina Mathys, leerkracht Logistiek.

Zo maakten de ouderen een voetbankje in de afdeling hout. Dat lukte vrij aardig. Lassen daarentegen bleek al een stuk moeilijker. “Ik heb toch al wat bijgeleerd. Bovendien ben ik thuis verbouwingen aan het uitvoeren. Dus ik ga deze kennis zeker kunnen gebruiken”, glimlachte Ronny Leemans (66). En ook de jongeren waren duidelijk in hun nopjes met de nieuwkomers in de klas. Ook RINGtv was erbij en sprokkelde reacties bij jong en minder jong, vanavond in het nieuws op RINGtv.