serrist.jpg

Serristencursus in Overijse is groot succes

zat 31 jan 2015
In Overijse is vorige week een nieuwe cursus 'word serrist' gestart. Die cursus is een initiatief van druivengemeenten Overijse, Hoeilaart, Tervuren en Huldenberg, de Sterredruif en de sociale werkplaats 3WPlus om het oude beroep niet verloren te laten gaan. 
 
 

Dit is al de derde cursus op rij die start. Net al de vorige, zit ook deze cursus helemaal vol. Het initiatief is dus een overdonderend succes. Dat is goed nieuws, want het was gestart vanuit de vrees dat het historisch zo belangrijke beroep van de druivenstreek verloren zou gaan.
 
Tijdens de cursus delen drie ervaren lesgever-serristen hun kennis en kunde met de cursisten.
Via zes lesmomenten volgen de cursisten de teelt van de druiven stap voor stap, van knop tot tros. Daarbij gaan ze heel praktisch te werk.
Zij kunnen dan starten met de verzorging van hun druivelaar. Wie thuis geen serre of tuin bezit, krijgt de zorg over een gehuurde druivelaar op het site Solheide in Overijse of het site Kelleveld in Hoeilaart. Het wordt nu al uitkijken naar een rijke oogst.
 
Omdat er al een wachtlijst is, krijgt dit initiatief volgend jaar waarschijnlijk een vervolg. Wie interesse heeft, kan nu al inlichtingen verkrijgen via solheide@3wplus.be.