Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Servaisacademie en Meiboom fuseren tot Kunstacademie Halle

Servaisacademie en Meiboom fuseren tot Kunstacademie Halle

De stad Halle krijgt vanaf volgend schooljaar één grote kunstacademie. De academie voor Beeldende Kunsten De Meiboom en de Servaisacademie voor Muziek, Woord en Dans vormen dan een ééngemaakte academie. De Kunstacademie Halle zal meer dan 1300 leerlingen tellen.

 

De nieuwe kunstschool, die voluit Stedelijke Kunstacademie voor Muziek, Woord, Beeld en Dans Halle’ zal heten, zal alle kunstvormen aanbieden. “Iedere studierichting zal zijn artistieke eigenheid behouden”, aldus schepen van Jeugd en Onderwijs Dieuwertje Poté. “Door de fusie zullen leerlingen muziek, woord en dans vaker in interactie komen met de leerlingen van de beeldende kunst. Op artistiek en creatief vlak is dat alleen maar verrijkend.”

De nieuwe academie voor deeltijds kunstonderwijs zal meer dan 1300 leerlingen tellen. “Wie verschillende disciplines wil combineren, zal zich voortaan maar op één locatie moeten inschrijven”, vertelt Dieuwertje Poté. “Omdat elke kunstvorm specifieke diplomavereisten heeft, zullen alle leerkrachten van de twee huidige academies aan de slag blijven.”

Foto: Servais vzw