Sint heeft groene boodschap voor Alsembergse kinderen

don 3 dec 2015

In Alsemberg in basisschool De Springveer was er vanmorgen even paniek. De Sint was er op bezoek met zijn Pieten. Maar net na zijn aankomst was hij alweer verdwenen.

We zijn het altijd gewoon geweest dat Sinterklaas de kinderen verwent met heel wat lekkers en cadeautjes. Maar dit jaar heeft de goedheilige man ook zichzelf getrakteerd op een verrassing. Meer bepaald op een elektrische wagen. En van dat speeltje kan hij maar niet genoeg krijgen. Zelfs zijn schoolbezoeken hebben er onder te lijden.

Zo ook vanmorgen in basisschool De Springveer in Alsemberg. Net na aankomst was hij plots spoorloos. Meteen werd er een zoekactie op poten gezet door leerlingen en leerkrachten en met resultaat. “Ik was de weg kwijt omdat ik te hard aan het genieten was van deze wagen. Het is een volledig elektrische auto. Ecologie begint immers bij jezelf”, aldus de Sint in gesprek met KrisKras. En die groene boodschap wil de Sint nu ook laten doordringen bij het jonge volkje. Hoe hij dat aanpakt en hoe de elektrische Sint-auto eruit ziet ontdek je vanavond in KrisKras.